31
dec

Selfie Art Drives Digital Reality ??‍?

Selfie Art Drives Digital Reality of 2018 ??‍?

Weet jij wat selfie-kunst is? Hoe definieer je de werkelijkheid?

Zijn selfies een ‘echte’ weerspiegeling van wie we zijn of zijn ze een extravagante, gekunstelde versie van het digitale zelf?

Is de selfie -kunst? Is kunst wat ons gevoel van verlangen drijft en daarom vormen we selfies om een digitale persoonlijkheid weer te geven die iets imiteert dat volgens ons meer diepgang heeft dan gewoon?

Na jaren van onderzoek naar de psychologie, historische trends en technologiedrivers van selfies, hebben we nog steeds veel vragen over selfies en hoe ze een cruciaal onderdeel vormen van onze menselijke hiërarchie van behoeften.

Veel, veel vragen … En we hebben antwoorden!

Selfie Art Digital Reality SelfieYo 2018

De poreuze, kille poging van de auteur om selfie-kunst te maken terwijl hij nadenkt over de kruising van digitale en fysieke realiteit voor 2018 en daarna. Niets digitaals over de angst om 20 analoge meters te laten vallen.

Een van onze vroegste SelfieYo-posts, Maslow’s Hiërarchie van Behoeften en Selfies , kan dienen als een psychologisch kader voor hoe we het selfie-gedrag van vandaag analyseren en proberen te begrijpen en wat er gebeurt volgende.

Verschillende dingen zijn duidelijk in het digitale rijk van selfie-kunst:

Ten eerste, of je beweert liefdes te zijn of een hekel hebben aan selfies, het is moeilijk om de natuurlijke waardering van het zien van foutloze afbeeldingen van jezelf te ontkennen. Zelfbewustzijn is een van de elementen van de mensheid die ons scheidt van andere wezens op deze planeet – en misschien ook elders.

Nadenken, vriendelijkheid en vergeving zijn geen exclusieve eigenschappen van mensen. In feite zijn veel mensen nauwelijks in staat om dergelijke handelingen te verrichten, maar toch hebben ze nog steeds een scherp gevoel van zelfbewustzijn.

We kennen allemaal een paar honden en katten die meer in staat zijn tot vriendelijkheid en vergeving dan sommige mensen. Toch kunnen de honden en katten geen kunst maken en zijn ze, overeenkomstig algemeen aanvaarde wetenschappelijke studies, niet zelfbewust. Hoe schokkend het ook lijkt, als je een foto van je hond en vele andere honden aan je hond laat zien, kan hij het verschil tussen hemzelf en zijn hondenvrienden niet onderscheiden. Het heeft helaas niets met zicht te maken.

Het ontkennen van menselijke nieuwsgierigheid en het verlangen om reflecties van het zelf te erkennen is te ontkennen dat er unieke, speciale gedragingen zijn die alleen mensen hebben getoond in de loop van de geschiedenis zoals we die nu kennen.

We laten hier wat ruimte over voor toekomstige mogelijkheden … ?

Ten tweede, aangezien het gedrag van selfie’s tot op het punt van wereldwijde alomtegenwoordigheid opschaalt, komen steeds meer subgenres of selfie-specialiteiten als trendy naar voren in een bepaald jaar. Maar, net als alle kunstvormen, bestaat er nog steeds een fundamentele basiswaarheid – de kunstenaar creëert kunst die haar interpretatie van het universum weerspiegelt zoals zij het ziet.

Soms is selfie-kunst een micro-opname in een moment in de tijd; soms is selfie kunst een macrocommentaar voor de samenleving als geheel. Het hangt er echt van af.

Ten derde, terwijl er veel vragen zijn, zijn we er zeker van dat de totale hoeveelheid tijd besteed aan en in het digitale domein van de werkelijkheid de hoeveelheid tijd verbruikt in de basisrealiteit consumeert.

Selfie-kunst is de fysieke manifestatie van de tijd die we doorbrengen buiten de basisrealiteit en binnen in onze geest, onze telefoons, onze computers, onze VR, onze technologisch verbeterde versies van het leven zoals wij het kennen …

Base reality is de tijd die we als mens biologisch nodig hebben om te eten, slapen en lichamelijke functies uit te voeren die ons in leven houden. Het is echter de digitale realiteit die steeds meer ons geloof vormt in wie we zijn, wie we willen zijn en hoe we willen worden waargenomen.

Het digitale – de selfie-kunst – is wat ons laat LEVEN versus echt leeft. Hoewel, wie kent het verschil nu echt meer …

?♀️

Als je in de war bent, ben je niet de enige. Je kunt beter een selfie maken.

Religie en regeringen regeerden de wereld al duizenden jaren buiten de basisrealiteit. Kan de selfie, de digitale kunst die we creëren, plaats nemen aan het hoofd van de tafel van het gedecentraliseerde menselijke bestaan?

De basisrealiteit is misschien niet zo sexy. Het banale maakt misschien niet zulke geweldige selfies, hoewel er tal van digitale artiesten zijn die de schittering van alledaagse momenten in selfies en non-selfie-kunst vastleggen.

WC-selfies, iemand? ? Dit zou eigenlijk het vermengen van de basisrealiteit met selfie-kunst kunnen zijn. Interessante dingen, die voor ons open in de 21e eeuw.

2018 wordt een cruciaal jaar waarin de digitale realiteit, in het bijzonder, de tijd die besteed wordt aan selfie-kunstmomenten, bewerken en delen de basisrealiteit op een duizelingwekkende manier zal overstijgen. Dit is onze toekomst. We weten allemaal dat dit komt.

En, als een natuurlijke connectie, zal de integratie van selfie-kunst en andere opkomende technologieën versnellen en bloeien, terwijl ze de historische klerken die niet snel genoeg kunnen aanpassen, verstoren. Er is nergens om te ontsnappen. Hoewel ontsnappen niet nodig is, hoe dan ook.

Meer specifiek suggereren we dat er leeftijdscorrelaties zijn tussen degene die selfie-kunst fundamenteel omhelzen en degenen die dat niet doen.

?

Dit is geen exclusieve waarheid, noch is leeftijd de enige indicator van aanpassing van digitale kunstrealiteit, maar het lijkt erop dat Gen-Z en Millennials dit in een bredere mate begrijpen dan degenen die een groter deel van hun leven hebben besteed, tot nu toe , buiten digitale verzadiging. Men hoeft alleen zorgvuldig en consequent te observeren om dit te zien. ??♂️

De waarheid van Darwin blijft. Dat doen selfies.

Blockchain-selfies, iets waar SelfieYo aan werkt om een ​​deel van te worden, zal het onderwerp zijn van onze volgende post.

SelfieYo wil graag Mikko Alasaarela crediteren voor zijn betekenisgeving van “base reality” die hebben geholpen om dit bericht te inspireren.